aug 28, 2019 | Blog

A titán hegesztésről és annak feltételeiről röviden

titán hegesztés

titán hegesztés anyagai a titán és különböző titánötvözetek (Grade 1 – Grade 9). Ez a fajta hegesztés nem tartozik a leggyakrabban alkalmazott hegesztések közé, elsősorban azért, mert a titán, mint alapanyag, meglehetősen ritka. Elsősorban akkor jön szóba a titán hegesztést, ha olyan alkatrészre van szükség, ami könnyű súllyal bír, ugyanakkor pedig nagyon strapabíró is, tökéletesen terhelhető.

A titánról elmondható még ezen kívül, hogy nagyon jó korrózióálló tulajdonsággal rendelkezik, mivel a felszínét vékony oxidréteg borítja. Ennek az oxidrétegnek a színe nem állandó, a hőmérséklettől függően lehet ezüstös vagy pedig arany,  bíbor árnyalatú is. Ahogyan még magasabbra növelik a hőt, a titán kékre, szürkére, majd fehérre színeződik.

titán hegesztése során az anyag elnyeli a környező gázokat és azok hatására rideggé válik, ezért olyan eljárásra van szükség, ami ezt képes megakadályozni. Fokozott gázvédelemre, tiszta munkára van szükség a hegesztés ideje alatt. Csakis olyan hegsztési technológiával lehet dolgozni, aminek során rövid hevítési idő valósítható meg és a gázok elnyelése, illetve a diffúzió meggátolása is lehetségessé válik. Az awi hegesztés a legoptimálisabb a titán hegesztésére, de a plazma hegesztés, az elektronsugaras vagy a robbantásos hegesztés is alkalmas a célra.

titán hegesztéshez szükségesek a kiváló eszközök és megbízható szaktudás is. Amennyiben Ön ezekkel nem rendelkezik, nem kell mást tennie, mint a hegesztési feladatát profikra bízni! Cégünk a ’90-es évek vége óta foglalkozik speciális hegsztéssel, valamint fémszórással, ennek megfelelően a titán hegesztés is szerepel a szolgáltatásaink között. Minden esetben arra törekszünk, hogy az eddig elért szakmai színvonalat megtartsuk és a megrendelőink elismerését kivívjuk. Keressen minket bizalommal kérdéseivel és észrevételeivel a honlapunkon megadott elérhetőségeinken, legyen Ön is elégedett ügyfeleink egyike! Kollégáink szívesen válaszolnak és egyeztetnek Önnek egy időpontot a megbízás kivitelezésére!

Széchenyi 2020