Hegesztés

Jól felkészült szakembereink elvégzik acélöntvény, szürkeöntvény, alumínium, spiáter, réz, bronz, szerszámacél, Hastelloy C, Inconel, titán, saválló-, rozsdamentes-, hőálló-, és keményfémek, különleges ötvözetek kötőhegesztését és felrakó hegesztését akár a helyszínen is.

A hegesztés közben fellépő feszültségek okozta deformáció és egyéb károsodások elkerülése érdekében a kritikus hegesztések közben vibrációs feszültségmentesítést alkalmazunk.

További képek

Közlőtengely

Közlőtengely

Közlőtengely

Közlőtengely

Közlőtengely

Közlőtengely

Közlőtengely

Közlőtengely

Közlőtengely

Közlőtengely

Adjon új esélyt az alkatrészeknek felrakó hegesztéssel!

A különféle alkatrészek és szerszámok a legtöbb esetben rendkívül intenzív használatnak vannak kitéve, emiatt egy idő után elkerülhetetlen, hogy kopásnak induljanak. Ilyenkor a szakemberek gyakran a teljes csere mellett döntenek, azonban ez bizonyos elemeknél rendkívül költséges, arról nem beszélve, hogy ez ebben a formában nem túl környezetbarát megoldás, hiszen így nem lehet visszaszorítani a hulladék mennyiségét. Ha Önnek van olyan alkatrésze, szerszáma, ami már igencsak elhasználódott, azonban csere helyett inkább költségkímélőbb, környezetbarát alternatívát választana, döntsön a felrakó hegesztés mellett! A felrakó hegesztésnek köszönhetően Önnek nem kell új munkaeszközt vásárolnia azért, mert az intenzív kopásnak indult volna, hanem adhat neki egy új esélyt. A felrakó hegesztés tulajdonképpen egy speciális felújítási eljárás, amivel új réteget lehet felvinni a szerszám vagy az alkatrész felületére, így azt tovább tudja használni a szakember. A felrakó hegesztés bármilyen elemhez, munkaeszközhöz ideális, amitől az ember nem szívesen válna meg, azonban a drágább alkatrészek, szerszámok esetében ez az opció különösen jó megoldás. Ezen kívül a nehezen vagy egyáltalán nem pótolható alkatrészeknél is hatalmas segítséget tud nyújtani a felrakó hegesztés. A végeredmény az eljárással olyan, mintha egy vadonatúj munkadarabot vásárolt volna a szakember, vagyis minden szempontból optimális megoldást jelent emellett dönteni. Ha felkeltette érdeklődését a felrakó hegesztés, és szeretné megtapasztalni az eljárás biztosította előnyöket, keressen bennünket bizalommal! Korszerű, megbízható technológiával végezzük a felrakó hegesztést, valamint igyekszünk a rövid határidők betartására is törekedni, így hamar visszakaphatja a munkadarabot, hibátlanul. Amennyiben bővebb információkra lenne szüksége a felrakó hegesztésről, a szolgáltatás menetéről, lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeinken, kollégáink készséggel állnak rendelkezésére!

A felrakó hegesztésről röviden

A hegesztésnek több fajtáját is megkülönböztethetjük, elsősorban aszerint, hogy milyen célt szolgál, de a kivitelezés módja vagy energiaforrás alapján is osztályozhatjuk. Alapvetően különböző fém elemek javításához, a két munkadarab közötti, oldhatatlan kötések létrehozásához alkalmazzák. A felrakó hegesztést a cél alapján csoportosítható hegesztések közé soroljuk, mert a lényege, hogy a megmunkálandó felületre új anyagot hordanak fel és új felületet, réteget alakítanak ki ezáltal. Elsősorban olyan munkadarabok esetében van szükség a felrakó hegesztésre, amelyek a gyakori használat következtében elkoptak, a nagy igénybevétel miatt megsérültek. A felrakó hegesztés lehetővé teszi, hogy a különféle fémből készült elemeket, alkatrészeket ne kelljen kidobni, hanem egy kis felújítással ismét használhatóvá váljanak. Ez a megoldás több szempontból is előnyös. A javítás sok esetben költséghatékonyabb döntés, hiszen nincs szükség arra, hogy a régi, sérült darabot kidobjuk és teljes áron, valószínűleg drágán, egy újat vásároljunk helyette. Egy megbízható szakember kezei között a javítás ideális lehetőség a spórolásra. Ezzel együtt a sérült alkatrészek javíttatása nagyszerű mód az újrahasznosításra is, ami a környezetbarát szemlélet szerves része. Igazán sokféle anyag esetében alkalmazható a felrakó hegesztés, fémek, ötvözetek és acélok egyaránt javíthatóak a segítségével, ennek köszönhetően pedig megnő az újra felhasználható alkatrészek száma. Érdemes tehát tájékozódni a lehetőségekről, mielőtt elhamarkodottan döntenénk. Forduljon hozzánk bizalommal, és vegye igénybe profi szolgáltatásainkat felrakó hegesztéssel kapcsolatban! Ami kissé, vagy erősen megkopott, az még jó eséllyel használható, csak egy kis javítást igényel. Tapasztalt szakembereink az Ön számára is színvonalas, tartós és nem utolsó sorban esztétikus munkát végeznek felrakó hegesztés keretein belül. Lépjen velünk kapcsolatba elérhetőségeink egyikén, és kérjen személyre szabott árajánlatot felrakó hegesztéshez!

Törött alkatrész? A hegesztés lehet a megoldás!

Vannak alkatrészek, amiken már nem lehet segíteni, mert egyszerűen olyan állapotba kerültek, hogy érdemesebb újra cserélni őket. Eltörött, megrepedt, megolvadt, elöregedett, berozsdásodott. A kár mértéke minden esetben változó lehet, de nem minden esetben kell kidobásra ítélni az alkatrészt! Eltörött, megrepedt, megolvadt, elöregedett, berozsdásodott? A hegesztés például egy olyan lehetőség, amivel egy első látásra menthetetlennek tűnő fém alkatrészt még meg lehet javítani! A hegesztés technikája képes két külön álló fémdarab között stabil kötést kialakítani, a megolvasztott széleket pontosan összeilleszti, a kettőből pedig újra egy lesz! Keressen minket bizalommal, és vegye igénybe színvonalas szolgáltatásainkat! Vállalunk különféle típusú hegesztést is, így kötőhegesztést és felrakóhegesztést is! Fontolja meg a javíttatást, mielőtt döntene a sérült alkatrész sorsáról, és bízza annak hegesztését felkészült szakembereinkre! Vegye fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken és egyeztessen időpontot!

Széchenyi 2020