Kerámiaszórás

Egy erre a célra kialakított pisztolyból a kiáramló gázkeverék a magával szállított kerámia részecskéket megolvasztja, majd nagy sebességgel a fémtisztára előkészített felületre lövi.

Előnye

N

magas hő és rendkívül kopásálló bevonat szórható fel deformáció és anyagszerkezet változás nélkül

Alkalmazás

N

Hő- és kopásálló bevonat (Zr-Ti-oxid) 1200 °C-ig, (forgó kemence, hulladékégető belső tere, fűtőszál, szonda, kamera tok felülete, hengerművi hengerek)

N

Kopásálló bevonat (Cr-oxid) 65-70 HRC 8tengelyvédő hüvely, gázelosztó, dugattyú, nyomdai és hengerművi henger, húzógyűrű, tengely, keverő lapát)

N

Villamos szigetelő bevonat (AL-oxid)

A felszórt felület köszörülhető, polírozható, leppelhető.

További képek

Kerámiaszórás (Cr-oxid)

Kerámiaszórás (Cr-oxid)

Kerámiaszórás (Cr-oxid)

Kerámiaszórás (Cr-oxid)

Kerámiaszórás (Cr-oxid)

Kerámiaszórás (Cr-oxid)

Kerámia polírozása

Kerámia polírozása

Gázelosztó

Gázelosztó

Mi a kerámiaszórás szerepe a fém munkadarabok terén?

Manapság egyre több olyan eljárást alkalmaznak az iparban a fém munkadarabok kapcsán, amelyek még strapabíróbb felületet biztosítanak a későbbiekben az elemeknek, megőrizve ezáltal hibátlan állapotukat. Az eljárások közül kiemelt figyelmet kap a kerámiaszórás, nem véletlenül, ugyanis nemcsak a kopásállóságról gondoskodik! Mivel sokáig problémát jelentett bizonyos fém munkadarabokkal kapcsolatban a kiemelt hőállóság, a szakemberek különböző kísérleteket folytattak annak érdekében, hogy akár utólag is lehessen gondoskodni az elemek kedvezőbb tulajdonságairól. E téren a kerámiaszórás bizonyul az egyik leghatásosabb módszernek, ezért például bizonyos felújítások esetében is alkalmazzák a fém munkadarabok kapcsán az eljárást. Ez költséghatékony megoldásnak is bizonyul, hiszen sokkal kedvezőbb a kerámiaszórás mellett dönteni, mint az elemek teljes cseréjét választani. Természetesen ez azon fém munkadarabok esetében lehetséges, amelyek szerkezetén nem keletkezett jelentős kár. Ha további információkra lenne szüksége a kerámiaszórással kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink egyikén!

kerámiaszórás
Széchenyi 2020