Szikrahegesztés

Ennél a japánban és az USA-ban elterjedt (a javító szolgáltatásban Magyarországon csak nálunk bevezetett) eljárásnál a forgó mozgást végző elektróda a felrakandó felülethez érve 8.000-25.000 C° -os szikra formájában olvad meg és rakódik le.

A cég tulajdonosa Japánban, a gyártónál sajátította el a berendezés használatát.

Felhasználási területek

N

kopott tengelyek, csapágyhelyek (pl. motorpajzsok), szimering helyek, amikor nagyon vékony (0,01 – 0,4 mm) réteg felrakása szükséges.

N

öntő-, prés-, stancoló-, és egyéb szerszámok kisebb hibáinak javítása.

N

nagyon kemény (65-75 HRC) W-, Ti-, Cr-karbid, Ti-borid rétegek kialakítása.

N

vékony, korrózióálló (Al, Cu, Zn, Sn, Ti, Ni) bevonatok kialakítása.

N

kések, vágószerszámok éleinek keményfémmel történő felrakása.

N

fúrók, forgácsoló szerszámok, keményfém lapkák éleinek felrakása.

N

karbid (W, Ti, Cr, Mo, Zr, Nb, V) bevonatok kialakítása.

N

kések, vágószerszámok, orvosi eszközök éleinek bevonása.

N

Stellit, Hastelloy, Inconel, Co, Ni, Ti, Mo, Au, Ag, Pt bevonatok kialakítása

Előnyei

N

nagyon vékony, rendkívül kemény réteg hordható fel.

N

csekély hőt közöl az alapanyaggal, ezért már eleve kemény alkatrészek is a repedés, valamint a deformáció veszélye nélkül javíthatóak.

N

mobil, akár a helyszínen beépített szerszámok javítására kiválóan alkalmas.

N

minimális elő- és utómegmunkálást igényel.

N

az alkatrész a javítás után azonnal beépíthető, nem kell várni kihűlésre, hőkezelésre.

N

alkalmazhatósága gyors, csökkenti az állásidőt, ezért költséghatékony.

N

a bevonatok keménységének, vegyszer-, és korrózióállóságának köszönhetően az élettartam a többszörösére (akár három – tízszeresére) is nőhet.

További képek

SparkDepo (Szikrahegesztő)
SparkDepo (Szikrahegesztő)
Szárzúzó kés
Szárzúzó kés
Szárzúzó kés
Szárzúzó kés
Csapágyhely felrakása
Csapágyhely felrakása

A szikrahegesztésről röviden

Vannak olyan helyzetek, amikor bizonyos alkatrészek egy alapos javítást, vagy átalakítást követően újra használhatóvá válnak, azonban ehhez meg kell találni azt az eljárást, amivel precíz és aprólékos munkával el lehet végezni rajtuk a felújítást. A szikrahegesztés kiváló megoldást nyújthat erre a problémára!

A szikrahegesztés alkalmazásával a legtöbb alkatrész élettartama kitolható, aminek köszönhetően nem kell a rendszeres cserével foglalkozni. A szikrahegesztés többek között az elavult bevonatokra nyújt megoldást, mert egy vékony, nagyon kemény és korrózióálló bevonat hozható létre az alkalmazásával. Emellett a szakemberek egyéb területeken is kísérleteznek annak érdekében, hogy a szikrahegesztés széles körben megoldást nyújthasson. Vállalkozásunk kiemelt figyelmet fordít a szikrahegesztési szolgáltatás minőségére, ezért kollégáink csakis korszerű, megbízható berendezésekkel valósítják meg az eljárást.

Ha további kérdése merülne fel a szikrahegesztéssel kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken!

A szikrahegesztésről röviden

A szikrahegesztéssel jelentős összeget is megspórolhat!

Nincs kétség afelől, hogy bizonyos alkatrészek pótlásakor, vagy cseréje esetében jelentős anyagi kiadással kell számolni, ez pedig néha igencsak megterhelő lehet, legfőképp akkor, ha igazodni kell az anyagi keretekhez is. Szerencsére nem kell kompromisszumot kötni a kellemetlen szituációval, ugyanis a szikrahegesztéssel tökéletesen megjavíthatóak a hibás alkatrészek, így elkerülhető a vásárlás, ennek köszönhetően időt, energiát és nem utolsó sorban pénzt lehet spórolni.

A szikrahegesztéssel számos, kopott alkatrész megmenthető, így nem csak anyagilag tehet szert előnyökre, hanem a munkáját is folytathatja anélkül, hogy egy beszerzési tortúrával megszakítaná, vagyis a szikrahegesztéssel a spórolás mellett a munkájával kapcsolatos határidőket is betarthatja, ezáltal pedig ügyfelei is elégedettek lehetnek szolgáltatásaival. Az eljárással tökéletesen ellenálló felület hozható létre, ami hozzájárul a különböző alkatrészek hosszú távú használatához.

Ha további információkat szeretne megtudni a szikrahegesztésről, vagy szeretné leadni megrendelését, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

A szikrahegesztéssel jelentős összeget is megspórolhat!
Széchenyi 2020