Elektromos fémszórás

Két szál folyamatosan előtolt, elektromosan feltöltött huzal egy speciálisan kialakított pisztolyban összeér, megolvad, ezt a porlasztott olvadékot a sűrített levegő a fémszórandó felületre lövi.

Ezzel az eljárással gyakorlatilag bármilyen, huzal formájában létező fémet fel tudunk hordani bármilyen fémre, betonra, műanyagra, sőt papírra is.

Elektromos fémszórás

Sikeresen alkalmazzuk csapágyhelyek, csúszó-, és siklócsapágy helyek, szimering helyek, hidraulika szárak, és hengerek, egyéb okok miatt elkopott tengelyek, hengerek, bármilyen felületek javítására. Felhordhatók vele normál szénacél-, saválló-, bimetál-, és korrózióvédő rétegek. Igény esetén 69 HRC keményréteg is felszórható.

Előnyei a hegesztéssel szemben

N

az alacsony hőbevitel miatt nem változik a javított darab anyagszerkezete, ezért nem áll fenn repedés, törés veszélye.

N

szintén az alacsony hőbevitel miatt nem sérülnek a csapágyhely melletti tekercselések,nem lágyulnak ki a fogazások, bordázások.

N

továbbra is az alacsony hőbevitel miatt nem sérülnek a csapágyhely melletti tekercselések, nem lágyulnak ki a fogazások, bordázások.

N

nincs szükség utólagos feszültségmentesítő hőkezelésre, ami a költségeket figyelembe véve nem elhanyagolható előny.

N

rendkívül költséghatékony eljárás a gyors kivitelezhetőségnek is köszönhetően.

N

az alkatrész azonnal beszerelhető, nem kell várni a kihűlésre, hőkezelésére, egyengetésére.

N

egészen kis rétegvastagságtól (0,1 mm) a nagyobb rétegvastagságig (5 mm) felhordható a szükséges fém.

N

a javítás korlátlanul ismételhető. Ha lekopott a felhordott réteg, ismételten felhordható az új réteg, s továbbra is fennállnak a fenti pontok.

Tudtad-e?

Az elektromosan fémszórt réteg 5-7% porozitással rendelkezik, ami különösen előnyös siklócsapágyak, főtengelyek esetében. A porózusokba beivódott zsír, olaj jobb kenést eredményez, ami növeli az élettartamot.

További képek

Fémszórás elött
Csapágytőke
Csapágytőke
Csapágytőke
Cutter fémszórás előtt
Cutter krómozó fémszórása
Széchenyi 2020