( Weldtech Hegesztéstechnológiai Kft. )

A Weldtech Kft. az „Innováció adaptív alkalmazása a Weldtech Kft.-nél” című, GINOP-2.1.8-17-2017-00343 azonosítószámú projekt keretében közel 22 MFt összköltséggel innovatív eszközök beszerzését valósította meg 2018.08.31.
A projekt költségvetésének támogatási intenzitása 50% volt, a támogatás összege közel 11 MFt-ot tett ki.
Fejlesztendő tevékenységünk a 28.29. és 25.61 Fémfelület-kezelés tevékenységek voltak.

A projekt révén új, fejlett gépipari technológia bevezetése történt meg a vállalkozásnál, mivel az eszközök beszerzésével lehetővé vált egy új, hatékonyabb fémszóró technológia bevezetése, amellyel egyrészt modernebb felhasználású bevonatokat tudunk felszórni az alkatrészekre, új gyártmányokra, másrészt mindezt gyorsabban és jobb minőségben tudjuk elvégezni.
A modernebb, nagyobb csúcstávolságú esztergagépnek köszönhetően olyan munkadarabok forgácsolása is lehetővé vált üzemünkben, amelyeket eddig nem tudtunk elvállalni. Ezzel növelhetjük piaci részesedésünket, árbevételünket.

Az új, modernebb fúrógép beszerzésével ismét házon belül, és lényegesen gyorsabban, jobb minőségben tudjuk elvégezni a részfeladatokat. Ezzel szintén alvállalkozói-, és szállítási költségeket takaríthatunk meg, ami versenyképességünket erősíti.

Mivel meg szerettük volna növelni hegesztési kapacitásunkat, és új termékkör gyártásába kezdeni, ehhez elengedhetetlenül szükséges volt egy modern hegesztő forgatóasztal beszerzése és üzembe állítása. Segítségével automatizálni tudjuk azokat a hegesztéseket, melyeket jelenleg kézi hegesztéssel végzünk.
Az új szellőző rendszer kiépítésével lehetővé vált egy új, hatékonyabb fémszóró technológia bevezetése, amellyel egyrészt modernebb felhasználású bevonatokat tudunk felszórni az alkatrészekre, új gyártmányokra, másrészt mindezt gyorsabban és jobb minőségben tudjuk elvégezni.

– A tisztább üzemi légtérnek köszönhetően a fémszórt bevonataink minősége tovább emelkedett.
– Az új technológia révén új (részben külföldi) piacokra tehetünk szert, jelentősen növelhetjük árbevételünket.
– A megnövekvő füstelszívás eredményeképpen megnövekedett hegesztési kapacitásunk, ami további piacszerzést tesz lehetővé.
– Kibővítettük a hegesztési eljárások körét, ami biztosítja versenyképességünk növekedését.
– Az intenzív szellőzésnek köszönhetően dolgozóink mostmár tisztább, egészségesebb légtérben végezhetik munkájukat.

Széchenyi 2020