Korrózióvédelem

A korrózióvédelem egyik leghatásosabb módszere az alumíniumszórás, vagy cinkszórás. Ez a hagyományosan láng huzalszórás technológiával történik, mi azonban a jóval kedvezőbb költségű elektromos ívhuzal szórással végezzük. A homokszórással megtisztított felületre alumínium vagy cink bevonatot hordunk fel 80-120 mikron vastagságban. Kiváló védelmet nyújt erős korróziónak kitett szerkezetek, hidak, gépjármű alvázak, tengeri fúrótornyok, szerelvénnyel esetében is. Akár 30 év garancia is vállalható az átrozsdásodás ellen.

Előnyei a galvanikus horganyzással szemben

N

gyors és költséghatékony

N

nincs súly-és méretbeli korlát

N

akár a helyszínen is elvégezhető

N

nincs deformáció

További képek

Aluminiumszórás elött
Aluminiumszórás elött
Aluminiumszórás után
Aluminiumszórás után
Alumíniumszórás után
Alumíniumszórás után
Aluszórás előtt
Aluszórás előtt
Aluszórás után
Aluszórás után

Az alumíniumszórással elvégzett korrózióvédelemről bővebben

Azzal talán mindenki tisztában van, hogy korrózióvédelemre szükség van. Azzal azonban már jóval kevesebben, hogy pontosan mi is az a korrózió, ennek milyen kémiai háttere van, hogyan tudunk ellene védekezni, és miért jó választás az alumíniumszórással elvégzett korrózióvédelem. Nézzük!

A negatív, de sokszor a pozitív standardpotenciálú fémek is, ha levegővel érintkeznek, abban a pillanatban oxidálódni kezdenek. Ez azt jelenti, hogy a felületükön a levegőben található, különféle anyagok hatására különböző vegyületek keletkeznek, és átalakítják a fémet. Ez a korrózió, vagyis, ha a tárgy felületén a környezet valamelyik komponense hatására átalakulás kezdődik, majd a tárgy belsejébe hatolva teljesen tönkreteszi azt. Vannak olyan anyagok, amelyek jobban ki vannak téve ennek a hatásnak, mások kevésbé. A levegő egyáltalán nincs hatással például az aranyra és a platinára.

A napjainkban nagyon elterjedt acélra, amennyiben nem tökéletesen védett a felülete, nedves környezetben jellemző a korrózió, és sajnos elég hozzá egy nagyon pici sérülés is. A korrózióvédelem célja, hogy a fém tárgyak minél tovább használhatóak maradjanak, ehhez a megfelelő anyagokat kell alkalmazni. Az alumíniumszórással elvégzett korrózióvédelem egy kedvelt módszer.

Az alumíniumszórással elvégzett korrózióvédelmet előszeretettel alkalmazzák például hidak, tengeri fúrótornyok védelmére és – hogy egy hétköznapibb példával is éljünk – gépjármű alvázak esetében is.

Cégünk régóta foglalkozik alumíniumszórással elvégzett korrózióvédelemmel. Szakképzett dolgozóink nagy tapasztalatának köszönhetően a felületek védelmét maximális hatékonysággal valósítjuk meg, amihez nagyban hozzájárul, hogy a legkorszerűbb eszközöket használjuk. A ránk bízott feladatokat határidőre és pontosan végezzük, hiszen nekünk az ügyfeleink elégedettsége a legfontosabb!

Szeretne még több információt kapni az alumíniumszórással elvégzett korrózióvédelemről? Keressen fel minket bizalommal megadott elérhetőségeinken, kollégáink szívesen állnak rendelkezésére!

Az alumíniumszórással elvégzett korrózióvédelemről bővebben

A korrózióvédelem fontosságáról röviden

Az idő múlása, az időjárási, légköri tényezők kivétel nélkül minden alapanyagon meglátszanak az ember környezetében. Szerencsére mindezekkel könnyedén fel lehet venni a harcot, ha a fém munkadarabok, szerkezetek megfelelő korrózióvédelemmel vannak ellátva.

A korrózió a fém munkadarabok legnagyobb ellensége, aminek megakadályozására manapság különböző megoldások születtek. A korrózióvédelmet utólag is meg lehet valósítani egy fém munkadarab kapcsán, mégpedig, ha az megfelelő felületkezelést kap. Az alumínium vagy a cink bevonat fémszórásos technológiával kerül a fém munkadarabokra. Az, hogy végül mely hozaganyagok kerülnek a munkadarabok felületére, csakis az alkalmazási területtől függ.

A korrózióvédelemmel kapcsolatos eljárás modern körülmények között, minőségi hozaganyagok felhasználásával kerül megvalósításra vállalkozásunknál. Mindezekre kiemelt figyelmet fordítunk, hiszen tisztában vagyunk felelősségteljes szerepünkkel, ami a fém munkadarabok tartósságát, időtállóságát illeti. Szinte bármilyen fém munkadarabot ellátunk megfelelő korrózióvédelemmel, így hosszú élettartamot adhatunk a különböző berendezéseknek, azok alkatrészeinek vagy épületszerkezeti elemeknek.

Tapasztalja meg Ön is szolgáltatásunk előnyeit, ossza meg velünk speciális igényeit, ehhez pedig vegye fel a kapcsolatot munkatársainkkal!

A korrózióvédelem fontosságáról röviden
Széchenyi 2020