nov 12, 2019 | Elektromos fémszórás

Minden, amit az elektromos fémszórásról tudni érdemes

elektromos fémszórás

Az elektromos fémszórásnak köszönhetően különböző felületeket tudunk bevonni fém anyagokkal, ami több szempontból is lehet előnyös. Az eljárást nagyon széles körben alkalmazzák, ezért érdemes vele egy kicsit jobban megismerkedni. Az alábbiakban bemutatjuk az elektromos fémszórással járó előnyöket, illetve részletezzük azt is, hogy milyen esetekben érdemes ezt a technológiát alkalmazni.

Az eljárás legfőbb előnye, hogy sokkal egyszerűbbé és olcsóbbá teszi bizonyos alkatrészek felújítását. Előszeretettel alkalmazzák olyan esetekben az elektromos fémszórást, mint a megkopott gépelemek felújítása, hiszen a technológia segítségével lehetővé válik az eredeti méret visszaállítása is. Az így kapott felület nagyon jó minőségű, rendkívül kopásálló, ugyanilyen tulajdonságokkal rendelkező bevonat létrehozása másképpen nagyon költséges és időigényes lenne. Ennek olyan esetekben nagy jelentősége van, amikor az alkatrész nélkül használhatatlanná válik például egy gyártóberendezés, és mindenképp szükséges a régi felújítása vagy az újabb beszerezése. Az elektromos fémszórás nem csak sokkal költséghatékonyabb, mint egy új termék megvásárlása, hanem gyorsabb is. Bizonyos esetekben előfordul, hogy akár hónapokig is eltarthat egy-egy gépelem beszerzése, míg ezzel az eljárással néhány nap után újra használhatóvá varázsolható a berendezés. Az elektromos fémszórás kopásállóságának és ellenállásának köszönhetően jelentősen megnövekszik a kezelt alkatrész élettartama is.

Az elektromos fémszórás sokféle alapanyagból lehetséges, a legnépszerűbb a rozsdamentes acél, a bronz, az alumínium és a cink. Az eljárás nagyon sokoldalú, alkalmas vastag réteg létrehozására is, és nincs akadálya nagyobb felületek kezelésének sem. Használják csapágyak, vezérműtengelyek, kerékagyak esetében is.

Amennyiben kérdése van az elektromos fémszórással kapcsolatban, keressen fel minket bizalommal! Munkatársaink a megadott elérhetőségeink bármelyikén szívesen segítenek, illetve nyújtanak részletes tájékoztatást Önnek.

Széchenyi 2020